Een groot verschil tussen de statische magneetvelden en de pulserende magneetvelden die in magneetveld resonantiesystemen, zoals bij onze magneet producten gebruikt worden, is het aantal frequenties. Daarnaast ontbreekt het pulserende mechanisme bij de statische magneten. Een statisch magneetveld beschikt slechts over één frequentie. Een statisch magneetveld heeft hierdoor een geleidelijke werking daardoor kunt u onze magneetproducten langdurig en zonder risico gebruiken.

Resultaten

De resultaten zijn over het algemeen heel goed, hoewel ook voor deze vorm van therapie geldt dat er dieren zijn die er niet voldoende op reageren. Net als bij andere alternatieve therapieën geldt ook voor magneetveldtherapie dat de diagnose juist moet zijn. Raadpleeg in geval van twijfel hierover uw dierenarts.

Een pulserend magneetveld gaat met relatief weinig energie door alle materie heen. Pulserende velden komen tot stand door een pulserende elektrische stroom door een draad te voeren. Door deze stroomvoerende draad in de vorm van een spoel rond een ijzeren kern te wikkelen, ontstaat een beheersbaar magnetisch veld. Om een magnetisch veld op te bouwen kan elektriciteit ook doorgevoerd worden in een spoel zonder ijzeren kern. Door het variëren van de stroomsterkte (intensiteit) en de pulsfrequentie, ontstaat het volledig controleerbaar pulserend magnetisch veld.

Studies

Er zijn ondertussen vele studies voorhanden die uitwijzen dat bij toepassing van magneetveld-therapie genezingsprocessen versnellen, onder andere door de zelf helende krachten van het lichaam te stimuleren. Zelfs nadat de therapie is beëindigd, werken de effecten ervan nog een tijd door. Magneetveld-therapie is ideaal inzetbaar in combinatie met andere therapie en kan zeer aanvullend werken.

Categorie(ën): Informatie

Geïnteresseerd in onze magneet-producten? Bekijk het volledige assortiment in de webshop!