Ervaringen van vroeger worden steeds vaker bevestigd door de moderne wetenschap…

Duizenden jaren oude kennis over de effecten van magneettherapie voor onder andere de gezondheid is vaak nog terug te vinden in oude wijsheden en traditionele regels. In vele landen in het Oosten van de wereld wordt nog voortdurend gebruik gemaakt van deze wijze kennis over magneettherapie. In dat deel van onze wereld worden nog vele, natuurlijke methodes – waaronder acupunctuur, homeopathie en magneettherapie – toegepast om de mens te genezen, maar ook ter voorkoming van ziektes.

Kentering

Al duizenden jaren zweren mensen dus bij de kracht van magneten. Goed onderzocht is dit fenomeen echter bij lange na nog niet. De Oosterse wereld heeft daar geen belang bij, want daar ‘weet’ men het wel, dus hoeft men niets te bewijzen. De Westerse wereld daarentegen is door de eeuwen heen gaandeweg steeds meer gaan vertrouwen op chemische farmaceutische geneesmiddelen en staat dus uiterst sceptisch ten opzichte van alles wat niet zogenaamd ‘wetenschappelijk bewezen’ is. Gelukkig is daarin de laatste jaren wel een kentering waar te nemen.

In klinische experimenten worden ontdekkingen gedaan, die aanhangers van de theorie van de genezende kracht van magneten zeker niet zullen verbazen, maar wetenschappers voldoende aansporing zullen geven om verder te kijken en hiernaar meer onderzoek te doen. Want gelukkig ontwikkelt de wetenschap zich ook op dit vlak steeds meer (wel wat langzaam) en bevestigt steeds vaker dat veel van die ‘oude wijsheden’ wel degelijk waar zijn. Het verschil met vroeger is, dat men vandaag de dag steeds meer open lijkt te staan voor de blijkbaar positieve effecten van o.a. magneettherapie op mens en dier en men wil dit ‘wetenschappelijk’ kunnen verklaren. Want voor de wetenschap en haar aanhangers geldt nu eenmaal: eerst 100% bewijzen en pas dan is het een feit.

Opnieuw ontdekt

Altijd al waren positief ingestelde mensen ervan overtuigd, dat ‘lachen het beste medicijn’ is. De wetenschap bevestigt dit nu, omdat ‘lachen het endorfinesysteem activeert’. Endorfine zijn de boodschappers die geluksgevoelens oproepen en spelen een belangrijke rol bij de verwerking van lichamelijke pijn en geestelijke stress. Zie daar: een simpele oude wijsheid wetenschappelijk verklaard en daarmee opnieuw ontdekt!

Categorie(Γ«n): Informatie

Geïnteresseerd in onze magneet-producten? Bekijk het volledige assortiment in de webshop!