De kracht van magnetische velden bewegen niet alleen de naalden van een kompas. Het speelt ook een belangrijke rol bij alle lichaamsprocessen.

In 1964 kreeg Linus Pauling de Nobelprijs voor de Chemie. Hij ontdekte de magnetische eigenschappen van rode hemoglobine. Een belangrijk en substantieel aspect voor een beter begrip van het effect op en gebruik van magneten voor ons lichaam.

Ruimtevluchten

Het belang van de magnetische velden rondom de aarde voor het leven werd opnieuw overduidelijk tijdens de eerste bemande ruimtevluchten. Toen de eerste ruimtevaarders terugkeerden naar de aarde, hadden ze te kampen met verschillende gezondheidsproblemen. Ze klaagden over slapeloosheid, vermoeidheid, gebrek aan concentratie en depressie. Hiervoor hadden de specialisten in eerste instantie geen verklaring. In een later stadium werd bekend dat het hoofdprobleem ‘energie uitputting’ was.

Deze verzwakking werd toegeschreven aan de afwezigheid van de natuurlijke bescherming van ons lichaam door het aardmagnetische veld tijdens het verblijf in de ruimte. Nu worden deze magnetische velden kunstmatig in ruimtestations en ruimteschepen gecreΓ«erd.

Categorie(Γ«n): Informatie

Geïnteresseerd in onze magneet-producten? Bekijk het volledige assortiment in de webshop!