Kennis over de helende krachten van magneten is niet nieuw. Duizenden jaren geleden waren sjamanen, medicijnmannen, de Egyptenaren, de Grieken en de Chinezen zich reeds bewust van een helend magnetisch effect.

In de oudheid plaatste men magnetische stenen op pijnlijke plekken van het lichaam. De magnetische kracht van deze magnetische stenen werd uitwendig toegepast en ook voor inwendig gebruik in poedervorm toegediend door deze traditionele artsen. Zo droeg Cleopatra volgens de verhalen al een magnetisch amulet om bepaalde kwalen te genezen, maar ook om haar schoonheid te behouden. En ook Aristoteles roemde de positieve werking van magneten bij het genezen van ziektes.

In Europa kende helend magnetisme zijn hoogtijdagen tussen de 16e tot de 18e eeuw. De belangrijkste voorvader van het moderne magnetisme was de Zwitserse natuurgeneeskundig patholoog en arts Paracelsus (1493-1541). Een paar eeuwen later bracht Dokter Franz Anton Mesmer (1734-1815) het therapeutische gebruik van magnetisme in een stroomversnelling.

Categorie(Γ«n): Informatie

Geïnteresseerd in onze magneet-producten? Bekijk het volledige assortiment in de webshop!